söndag 26 oktober 2008

Riktigt illa...

Det höll på att gå riktigt illa för Minus Lilleman i fredags... Matte bar stora kartonger och dörren var öppen 0.01 sekunder för länge. Minus smet ut och var som bortblåst! Han visste väl att matte var dunderstressad och att matte hade en tid att passa. Det var bara att låta kisse Minus vara ute den stund som återstod innan husse skulle anlända. Vad ingen av oss visste...var att M-katten lurade i buskarna. M-katten är en av anledningarna till att vi nu har en kattgård. Det är en anfallare, en tuff lurvig sak som vill ta över ledarskapet i hela bygden. När husse kommer hem syns Minus i omgivningen men vill inte komma in. När matte kommer hem, syns inte Minus alls. Matte går direkt och söker och får höra ett ynkligt jamande från grannens gård.
Där kommer en haltande Minus, ryggen är krökt och hela katten är indränkt av kattsaliv och smuts.
Åh hjälp! Vad har hänt? Ganska snabbt inser matte att här har det varit slagsmål, och Minus undersöks men är så smutsig så han måste duschas. Han är så trött och chockad så han står helt still i duschen. Sedan bär matte honom till soffan, kör hårtork och masserar kisse. Minus har ont... Han morrar och kurar ihop sig. De andra katterna samlas kring Minus och undrar vad som hänt. Matte försöker få i Minus lite vätska, med doseringsspruta. Minus tar in vattnet i munnen, men orkar knappt svälja. Vi försöker få honom att bli varm med hjälp av vetevärmare och en tjock filt. Matte sover med Minus i soffan hela natten och på morgonen har han en jämnare anding och lite klarare ögon. Det värsta verkar vara över, men hela dagen ligger han i soffan och vill inte röra sig. Vi får lyfta honom till toa, och ge honom vätska med doseringssprutan. Fram på eftermiddagen får han lite mat av husse, och Minus äter!! Hurra! På kvällen är han fortfarande väldigt ledbruten men nu kan han ta sig upp på sängen alldeles själv.
Idag har Minus varit uppe och gått, han är stel men det verkar ändå som om han har klarat sig över den värsta krisen. Han spinner, han rullar över på rygg och vill bli kliad.
Aldrig mer, tror jag han tänker... Aldrig mer......
Beviset för att det var M-katten som han slagits med satt fast i en av Minus framklor. Det var en grå rufsig tuss av katthår.


1 kommentar:

Anonym sa...

Lilla Minusgubben, hoppas att han lyckades få in ett par rejäla smällar på kattskrället!
Dags för en ny omgång fälla kanske, om det finns någon villig att ta in odjuret